Bestuursverslag

Bestuursverslag

UITVOERING

UITVOERING

Logistiek zonder papier

Door te gaan werken met roostersoftware voor het indelen van diensten en materieel op de afdeling Uitvoering waren papieren dagstaten niet meer nodig voor de urenregistratie van medewerkers. De dagstaat bleef echter gebruikt worden omdat daar voor de chauffeurs ook relevante informatie voor het storten van vrachten op overslagstations werd vermeld. In het laatste kwartaal van 2023 hebben wij met succes een pilot uitgevoerd met Logistiek Zonder Papier (LZP), waardoor een papieren dagstaat niet meer nodig is. LZP wordt in januari 2024 in de organisatie ingevoerd.

Reiniging

In de gemeenten waar Cyclus reinigingsactiviteiten uitvoert werd een score van meer dan 90% op de vastgestelde schaalbalken conform de CROW-norm bereikt. In Gouda waren er minder dan 120 D-scores met een bonus/malusbedrag van minder dan € 5.000. Het uitvoeren van een interne schouw en het efficiënter inzetten van mensen en middelen hebben eraan bijgedragen aan de uitgevraagde kwaliteitsscores van Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Waddinxveen te voldoen.

Overslagstations (OVS) Gouda en Alphen aan den Rijn

Per 1 mei 2024 zal het OVS in Alphen worden gesloten. Vanaf dan zullen onze medewerkers van de inzameling werken vanaf de overslaglocatie van PreZero. Ook zal de inzet van PreZero op OVS Gouda stoppen. In 2023 is Cyclus meer aftransporten zelf gaan doen. Dit wordt in 2024 verder uitgebreid.

‘In de gemeenten waar Cyclus reinigingsactiviteiten uitvoert werd een score van meer dan 90% op de vastgestelde schaalbalken conform de CROW-norm bereikt. Het uitvoeren van een interne schouw en het efficiënter inzetten van mensen en middelen hebben hieraan bijgedragen.’